Sain innostuksen tämän blogin julkaisemiseen omaa tilannetta pohtiessani siitä näkökulmasta, kuinka tilanteeni voisi auttaa ja palvella muita. Elämänasenteeni on ollut tähän vuoteen asti hyvinkin itsekeskeinen (en toki ole sitä itse edes tiedostanut, niin itsekeskeinen se on ollut), ja olen elänyt samaa "ruuhka-aikaa" kuin luultavasti moni muu ikäiseni, pysähtymättä miettimään mihin elämä on minua viemässä.
Tätä kirjoittaessa olen 31-vuotta (tämä lähinnä itselleni muistutukseksi, kun vuosien jälkeen palaan miettimään kuinka pitkälle elämässäni olen päässyt), elämänsä suurinta kriisiä läpikäynyt mies, joka sai kriisistä valtavan innostuksen lähteä tutkimaan omia valintojaan, elämäntapojaan, käytöstään, sekä pohtimaan omia arvojaan. Näiden pohdintojen, sekä erinäköisiin oppaisiin ja muuhun materiaaliin tutustumalla sain luotua itselleni valtavan voimavaran, jota olen hyödyntänyt kesken olevalla matkallani kokonaisvaltaista hyvinvointia kohti. Tämä blogi onkin kutsu sinulle tarttua haasteeseen, ja pyrkiä kanssani kohti kokonaisvaltaista hyvinvointia.
Tämä blogi ei sisällä mitään uskonnollisia piirteitä, mutta osa keinoista, jotka olen kokenut toimiviksi keskellä synkimpiä hetkiä, voidaan mieltää hengellisiksi. Näistä hengellisistä keinoista erittäin toimivaksi olen löytänyt meditaation, ja blogissani tullaankin esittelemään eri meditaatiokeinoja. Suosittelenkin pitämään mielen avoinna.
Kokonaisvaltainen hyvinvointi ei tietenkään koostu pelkästään henkisestä hyvinvoinnista, vaan se on jokaiselle yksilöllinen sen mukaan, mitkä hänen arvot ovat ja näin ollen tärkeät osa-alueet hänen elämässään. Tietyt tekijät kuitenkin korostuvat, kun hyvinvointia pohditaan kokonaisuutena. Armeijataustani tuleekin ajamaan hyvinvoinnin pohtimista neljän toimintakyvyn osa-alueen avulla; psyykkisen, fyysisen, sosiaalisen ja eettisen. On sinun tehtäväsi määritellä omat arvosi ja itsellesi tärkeät elämän osa-alueet. Voit tarvittaessa sijoittaa niitä esittämieni eri toimintakyvyn osa-alueiden alle (perehdymme tarkemmin myöhemmin miten osa-alueita voidaan tulkita).
Matka, tai polku kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin on pitkä. Muista, että kukaan muu kuin sinä itse kasaat kiviä polullesi matkan vaikeuttamiseksi. Meillä on kyky hallita omia tunteitamme ja ajatuksiamme, ja meillä on keinot ottaa oma elämä hallintaamme!
Matkan aikana tulen julkaisemaan erinäköisiä tehtäviä, keinoja, pohdintoja sekä suoritteita, joiden avulla hyvinvointia voidaan parantaa. Blogia tullaan kirjoittamaan päiväkirjamaisesti, ja en pysty välttämään esittelemästä joinakin päivänä omia tuntemuksiani (hyviä ja huonoja).
Kuljethan matkan mukanani?
Rakkaudella Jon Jalojärvi
Tästä tulee mielenkiintoista, kiitos blogistasi.
VastaaPoistaKiitos Maiju kommentistasi! Katsotaan, minne tie kuljettaa :)
Poista